همه ما در باره قید یاد گرفته ایم که قید واژه ای است که به چم (معنی و مفهوم) فعل چیزی اضافه می کند و توضیحی درباره آن می دهد. برای نمونه: تاریخ ایران پرشکوه است. در این جمله پرشکوه قید می باشد چرا که حالت فعل را توضیح داده است.
در خط میخی یا همان خط باستانی میخی نیز این قید ها وجود داشته است و ما در این آموزه هشتم از سری آموزه های خط باستانی میخی ،آموزش قید های خط میخی را خواهیم داشت.
به موجب کتیبه های شناخته شده خط میخی، به دو نوع قید برمیخوریم. نخست قید هایی که اصولا معنی و مفهوم قید را دارا می باشند. دوم قید های صفت گونه که از لحاظ مفهوم با صفت تفاوتی ندارند. ما در آموزه هشتم که شما هم اکنون در حال خواندن آن هستید، 32 واژه ای که به عنوان قید شناخته شده اند را به شما همراه با نوشتن و آوانوشت و چم آموزش خواهیم داد در کتیبه هایی که تا به اکنون شناخته شده است این 32 قید را شناسایی کرده ایم.
در اینجا به پایان آموزه هشتم رسیده ایم، لطفا این قید های گفته شده را با تمرین و نوشتن آنان به خاطر بسپارید تا به هنگام برگردان هر گونه کتیبه خط باستانی میخی، به آسانی بتوانید واژه ها را از هم جدا کرده و برگردان کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسشی آن را در انجمن و یا در زیر همین برگ بیان نمایید، ما خوش حال می شویم که به پرسش های شما پاسخ دهیم.
راه در جهان یكی است و آن راه راستی است
سلام خدمت استاد و دوستان و تشکر بابت آموزشات بسیار عالی که دادید من مدت زیادی هست دنبال کتاب راهنمای زبان فارسی باستان هستم ولی موفق نشدم پیداش کنم خواهشاً اگر میشه راهنمایی کنید چطوری میتونم این کتابو پیدا کنم ممنون میشم.
درود فعلا کتاب خوبی که بتواند نیاز شمارا برطرف کند به چاپ نرسیده است. (البته قبلا چندین کتاب بوده که دیگه چاپ نشده) با سپاس
سلام آموزه ها خیلی خوب بود، ممنون میخواستم بدونم که کتابی،لغتنامه ای،دیکشنریی چیزی هست که کلی تر و کامل تر لغت داشته باشه که بتونیم داشته باشیم؟
درود در آموزه های آینده منتشر خواهیم کرد.
هرچه انسان یاد بگیرد ودر را درست انجام دهد یک هنر است
چطور باید حرف ، رِ ، رو بنویسیم
پاسخ داده شد.
میخواستن بدونم حرف ، رِ ، چطور نوشته میشه آخه تو حروف حرف ، رَ ، اومده بود ولی حرف ، رِ ، نیومده بود
درود ” رَ ” به همان صورت ” ر ” نگاشته می شود ولی برای نوشتن ” رِ ” باید ” ر + ای ” را بنویسید. با سپاس
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
تارنمای تاریخ پارسی تنها یک وبسایت تاریخی ،ادبی و فرهنگی می باشد، و هیچگونه مقصود سیاسی را دنبال نمی کند! تمام مطالب منتشر شده این سایت بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد… در صورتی مشاهده هرگونه محتوا خلاف قوانین، آن را از طریق ایمیل زیر به ما گزارش کنید تا محتوا مسدود شود!
روابط عمومی: parshistory.com@gmail.com
تمامی حقوق این تارنما (محتوا و عکس و پوسته) متعلق به "تاریخ پارسی" می باشد و استفاده از آنان در سایت های دیگر تنها با ذکر نام تاریخ پارسی و لینک آن مجاز است.