سلطان عبدالمجید یکم ، ( به ترکی عثمانی : عبدالمجید اول ) سی و یکمین سلطان و خلیفه امپراتوری عثمانی بود ، که از ۲ ژوئیه ۱۸۳۹ میلادی تا ۲ ژوئن ۱۸۶۱ میلادی سلطنت کرد .
پیش از او محمود دوم و پس از او عبدالعزیز یکم بر تخت سلطنت نشستند .
سلطان عبدالمجید یکم پسر سلطان محمود دوم و بزم عالم سلطان بود و در ۲ ژوئیه سال ۱۸۳۹ ، جانشین پدرش سلطان محمود دوم شد .
وی در ۲۵ آوریل ۱۸۲۳ در امپراطوری عثمانی زاده شد .
او را با القاب ، خادم الحرمین الشریفین ، خلیفه مسلمین و امیرالمومنین نیز مینامیدند .
عبدالمجید یکم از خاندان عثمانی و دین و مذهبش سنی بود .
او پنج همسر با نام های زیر داشت : * شوق افزا سلطان * تیر مژگان قادین * پرستو قادین * گل جمال قادین * گلستو خانم
وی همچنین صاحب چهار فرزند با نام های مراد پنجم ، عبدالحمید دوم ، محمد پنجم و محمد ششم بود .
اهمیت دوران سلطان عبدالمجید یکم به علت ظهور جنبشهای ملیگرایانه در سرزمین های عثمانی بود . او تلاش و کوشش بسیاری کرد تا موضوع عثمانیگرایی را تقویت کند تا با جنبش های قومگرایی درون امپراتوری عثمانی مقابله نماید ، اما بهرغم کوشش هایش برای ادغام غیرمسلمانان و غیرترکان درون امپراتوری ، موفق نشد کاری از پیش ببرد . وی همچنین سعی بسیاری کرد تا با قدرتهای بزرگ اروپای غربی ، همانند انگلستان و فرانسه ، که در نبرد کریمه علیه روسیه با عثمانی همکاری کرده بودند ، اتحاد ایجاد کند . به دنبال آن ، در کنگرهٔ پاریس در ۳۰ مارس ۱۸۵۶ ، امپراتوری عثمانی به جمع خانوادهٔ ملتهای اروپایی اضافه شد . از دیگر دستاوردهای سلطنت و حکومت سلطان عبدالمجید یکم ، تعقیب دورهٔ تنظیمات بود که به وسیله پدرش سلطان محمود دوم پایهگذاری شده بود . وی موفق شد در سال ۱۸۳۹ به صورت مؤثری اصلاحات درون امپراتوری عثمانی را شروع کند .
« مرگ سلطان عبدالمجید یکم »
سرانجام وی در ۲۵ ژوئن ۱۸۶۱ در سن ۳۸ سالگی در درگذشت .
عکس فوق نگاره ای از سلطان عبدالمجید یکم میباشد .
تارنمای تاریخ پارسی تنها یک وبسایت تاریخی ،ادبی و فرهنگی می باشد، و هیچگونه مقصود سیاسی را دنبال نمی کند! تمام مطالب منتشر شده این سایت بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد… در صورتی مشاهده هرگونه محتوا خلاف قوانین، آن را از طریق ایمیل زیر به ما گزارش کنید تا محتوا مسدود شود!
روابط عمومی: parshistory.com@gmail.com
تمامی حقوق این تارنما (محتوا و عکس و پوسته) متعلق به "تاریخ پارسی" می باشد و استفاده از آنان در سایت های دیگر تنها با ذکر نام تاریخ پارسی و لینک آن مجاز است.