عثمان دوم یا عثمان جوان ، شانزدهمین سلطان و خلیفه امپراتوری عثمانی بود ، که از ۲۶ فوریه ۱۶۱۸ میلادی تا ۲۰ می ۱۶۲۲ میلادی سلطنت کرد .
پیش از او مصطفی یکم و پس از او نیز مصطفی یکم بر تخت سلطنت نشست .
سلطان عثمان دوم پسر سلطان احمد یکم و ماه فیروز سلطان بود و در سال ۱۶۱۸ میلادی ، جانشین عمویش سلطان مصطفی اول شد .
وی در ۳ نوامبر ۱۶۰۴ در کاخ توپقاپی استانبول ، امپراطوری عثمانی زاده شد .
او را با القاب ، خادم الحرمین الشریفین ، خلیفه مسلمین ، شهید ، جوان و امیرالمومنین نیز مینامیدند .
وی از خاندان عثمانی و دین و مذهبش اسلام بود .
سلطان عثمان دوم سه همسر با نام های عایشه سلطان ، عقیله سلطان و ملیشاه سلطان داشت .
وی همچنین صاحب یک فرزند به نام شاهزاده عمر بود .
عثمان دوم به زبانهای لاتین ، یونانی ، ایتالیایی ، عربی ، فارسی و سانسکریت تسلط کامل داشت . وی بعد از عزل عمویش مصطفی یکم در سن چهارده سالگی به سلطنت رسید . عثمان به زندانی کردن مصطفی یکم فرمان داد و کوسم سلطان و همراهانش را به قصر عتیق در بایزید تبعید کرد . او خلیل پاشا وزیر مصطفی را برکنار کرد و گوزلچه علی پاشا را به جای او به مقام وزارت رسانید . در دوران سلطنت عثمان ، عزت افندی حق انتصاب و برکناری اعضای علما را از دست داد و ریاست هیئت علما به عمر افندی واگذار شد . او ( عثمان دوم ) با صفویان در ایران قرارداد صلح بست و فعالیتهای نظامی حکومت عثمانی را علیه لهستان متمرکز کرد . سپاه سلطان عثمان به فرماندهی اسکندر پاشا ، نیروهای لهستان را در سکورا در کنار رود پروس شکست دادند . وی لهستان را در هاتین شکست داد و هاتین به قلمرو عثمانی پیوست .
سلطان عثمان دوم به دنبال مقابله و رویارویی با ینیچریها قهوه خانهها را که محل ایجاد توطئه علیه دربار عثمانی بود بست و برنامه ای برای تشکیل یک سپاه جدید و وفادار ترتیب داد که از ساکنان آناتولی تشکیل شده بود . در نتیجه این اقدامات ، ینیچریها در سال ۱۶۲۲ دست به شورش زده و با درخواست اعدام دلاور پاشا ، به کاخ توپقاپی ریختند و وزیران عثمان را کشتند . در همین زمان عثمان هم از سلطنت برکنار و سپس در زندان یدیکوله اعدام شد .
« مرگ سلطان عثمان دوم »
سرانجام وی در ۲۰ مه ۱۶۲۲ در سن ۱۷ سالگی در استانبول درگذشت ، او را در مسجد سلطان احمد ، در استانبول به خاک سپردند .
عکس فوق نگاره ای از سلطان عثمان دوم میباشد .
تارنمای تاریخ پارسی تنها یک وبسایت تاریخی ،ادبی و فرهنگی می باشد، و هیچگونه مقصود سیاسی را دنبال نمی کند! تمام مطالب منتشر شده این سایت بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد… در صورتی مشاهده هرگونه محتوا خلاف قوانین، آن را از طریق ایمیل زیر به ما گزارش کنید تا محتوا مسدود شود!
روابط عمومی: parshistory.com@gmail.com
تمامی حقوق این تارنما (محتوا و عکس و پوسته) متعلق به "تاریخ پارسی" می باشد و استفاده از آنان در سایت های دیگر تنها با ذکر نام تاریخ پارسی و لینک آن مجاز است.