قره احمد پاشا ، وزیر اعظم سلطان سلیمان بود که از ۶ اکتبر ۱۵۵۳ تا ۲۸ سپتامبر ۱۵۵۵ در این مقام و جایگاه قرار داشت . وی از دولتمردان آلبانیایی تبار عثمانی بوده است .
پیش از او رستم پاشا و پس از او نیز باز هم رستم پاشا این جایگاه را از آن خود کرد .
قره احمد پاشا ملیت امپراطوری عثمانی را داشت ، و دین و مذهبش اسلام بود .
وی در ۲۹ سپتامبر ۱۵۵۵ در استانبول درگذشت .
« زندگی »
قره احمد پاشا اصالتش آلبانیایی است و زندگیش را در قصر گذرانده . وی با فاطمه سلطان ، دختر سلیم یکم ، پیمان زناشویی بست . او نخست به عنوان سرپرست به روملی فرستاده شد و سپس در ۲۷ ژوئیهٔ ۱۵۵۲ رهبری و ریاست سربازان عثمانی را که اسیر قلعهٔ مجارستان شده بودند در اختیار گرفت . او در تانینمیش (Tanınmış) بهعنوان « فاتح » شناخته شده و معروف بود . علاوهبراین ، در مجارستان ، ایران و گرجستان کارهای زیادی کرده است . در سال ۱۵۵۲ ایرانیان در ارزنجان شکست خوردند و قره احمد پاشا به جای سوکولو محمد پاشا در مجارستان برگزیده و منصوب شد . پس از آنکه سلطان سلیمان پسر ارشد و بزرگ خود ، شاهزاده مصطفی را در اکتبر ۱۵۵۳ اعدام کرد ، نارضایتی و ناآرامی در بین سربازان ایجاد شد که اقدام به سرزنش و نارضایتی از رستم پاشا در مرگ شاهزاده مصطفی کردند . سلطان سلیمان در ۶ اکتبر ۱۵۵۳ ، رستم پاشا را خلع و قره احمد پاشا را بهجای او برگزید ، اما دوباره رستم پاشا به مقام و جایگاه خود بازگشت و سلطان سلیمان را برانگیخت تا اینکه درنهایت حکم گناهکار بودن و اعدام قره احمد پاشا به وسیله سلطان سلیمان داده شد و در ۲۹ سپتامبر ۱۵۵۵ ، بعد از تشکیل جلسهٔ دیوان ، قره احمد به فرمان سلطان سلیمان در مقابل چشمان همهٔ اعضای دیوان خفه شد . در پشت این اتفاق خرم سلطان و دخترش مهرماه سلطان دست داشتند . قره احمد پاشا قربانی دسیسه و حیله ای شد که خرم سلطان علیه او ترتیب داده بود تا دامادش رستم پاشا را دوباره به جایگاه وزارت اعظم برساند تا بتواند کنترل و اداره کل کشور را در دستانش بگیرد .
تارنمای تاریخ پارسی تنها یک وبسایت تاریخی ،ادبی و فرهنگی می باشد، و هیچگونه مقصود سیاسی را دنبال نمی کند! تمام مطالب منتشر شده این سایت بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد… در صورتی مشاهده هرگونه محتوا خلاف قوانین، آن را از طریق ایمیل زیر به ما گزارش کنید تا محتوا مسدود شود!
روابط عمومی: parshistory.com@gmail.com
تمامی حقوق این تارنما (محتوا و عکس و پوسته) متعلق به "تاریخ پارسی" می باشد و استفاده از آنان در سایت های دیگر تنها با ذکر نام تاریخ پارسی و لینک آن مجاز است.