لائودیکه ( به یونانی باستان : η Λαοδίκη ) شاهدختی کوماژنی در قرن یکم پیش از میلاد بود . وی شهبانوی ایران ، ملکه مادر ( به عنوان مادر پاکور یکم ) و همسر ارد دوم سیزدهمین اشک از شاهنشاهی اشکانی بود که از سال ۵۵ تا ۳۷ پیش از میلاد بر ایران فرمانروایی میکرد . او از این ازدواج صاحب دو فرزند به نام های پاکور یکم و فرهاد چهارم شد . وی از دودمان خاندان اشکانی و دارای دین و مذهب مزدیسنا بود .
« زندگی نامه » لائودیکه اولین دختر پادشاه آنتیوخوس اول تئوس کوماژن و ملکه ایسیاس فیلوستورگوس بود . وی تبار یونانی و ارمنس داشت . او با پادشاه ارُد دوم اشکانی پیمان زناشویی بست . از طریق این وصلت ، وی ملکه امپراتوری اشکانی شد .
« مرگ لائودیکه » در سال ۳۸ پیش از میلاد ، لائودیکه و ارُد به همراه فرزندان خود ، تحت یک سوء قصد از جانب فرهاد چهارم اشکانی قرار گرفته و کشته شدند . زمانی که لائودیکه از دنیا رفت ، برادرش ، پادشاه مهرداد دوم کوماژن ، جسدش را به کوماژن بازگرداند . وی کنار مادرش ایسایس ، خواهرش آنتیاخیس کوماژن و خواهر زاده اش آکا اول کوماژن به خاک سپرده شد . مهرداد به یاد خواهرش لائودیکه برای او یک آرامگاه بنا کرد .
« مقبره » گورپشته آرامگاه لائودیکه ۲۱ متر یا ۶۹ پا اندازه دارد . فقط یک ستون با یک بنای یاد بود در بالای آن بر جای مانده است . کتیبه ای در آن قرار دارد که آن کتیبه تا سال ۱۹۳۸ مورد توجه قرار نگرفته است . در سال ۱۹۷۹ نهایتاً کتیبه نگاری ضبط و رمز آن آشکار شد : پادشاه بزرگ مهرداد ، فرزند پادشاه بزرگ آنتیوخوس و ملکه ایسایس ، این بنا را برای ملکه لائودیکه ، خواهر پادشاه و همسر اورودس ، پادشاه پادشاهان می سازد باشد که افتخاری برای آنان باشد . این کتیبه که به لائودیکه اختصاص داده شده است ، بر روی یک گور یاد بود قرار گرفته و در آن مهرداد دوم در حال خداحافظی از خواهرش لائودیس است . محفظه قبر لائودیکه در داخل غار قرار داشت . بعد از آنکه پادشاه کوماژن در سال ۷۲ به وسیله امپراتور روم وسپاسیان ضمیمه شد ، مقبره و آرامگاه وی به غارت رفت . رومی ها بلوک های سنگی را از مقبره لائودیکه بیرون آورده و از این سنگ ها برای پروژه های ساختمانی در کوماژن بهره برداری می کردند .
تارنمای تاریخ پارسی تنها یک وبسایت تاریخی ،ادبی و فرهنگی می باشد، و هیچگونه مقصود سیاسی را دنبال نمی کند! تمام مطالب منتشر شده این سایت بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد… در صورتی مشاهده هرگونه محتوا خلاف قوانین، آن را از طریق ایمیل زیر به ما گزارش کنید تا محتوا مسدود شود!
روابط عمومی: parshistory.com@gmail.com
تمامی حقوق این تارنما (محتوا و عکس و پوسته) متعلق به "تاریخ پارسی" می باشد و استفاده از آنان در سایت های دیگر تنها با ذکر نام تاریخ پارسی و لینک آن مجاز است.