لوئی دهم با فرنام تاریخی ستیزه جو که در اسپانیایی معنای لوئی خیره سر را میدهد فرمانروای فرانسه از ۱۳۱۴ تا هنگام مرگش بود .
فرمانروای پیش از او فلیپ چهارم و پس از او ژان یکم نام داشت .
وی در ۴ اکتبر ۱۲۹۸ در پاریس زاده شد و در ۵ ژوئیه ۱۳۱۶ در سن ۲۶ سالگی درگذشت . او را در کلیسای سن _ دنی در کنار همسر دومش به خاک سپردند .
لوئی دهم صاحب دو فرزند با نام های ژان دوم ناواری و ژان یکم بود .
او از دودمان کاپتی ، پدرش فلیپ چهارم و مادرش ژان ناواری نام داشت .
« زندگی نامه » لوئی دهم در شهر پاریس از مادر زاده شد . وی را به لقبهای کله شق و خودسر نیز نامیده اند . با مرگ مادرش در ۱۳۰۵ فرمانروایی ناوار به او رسید . با مرگ پدر در ۱۳۱۴ فرمانروایی فرانسه نیز بدو رسید و او در آگوست سال پس از آن در رمس مراسم تاجگذاری را برگزار نمود .
او ابتدا با مارگریت دوبورگونی وصلت کرد و حاصل این ازدواج دختری به نام ژان بود ، اما مدتی پس از آن لوئی همسرش را به خیانت متهم کرد و او را به زندان انداخت و او سرانجام در شاتوگیار درگذشت . پس از آن او با کلمانس دانژو دختر شارل مارتل دانژو و خواهر کارولی روبرت فرمانروای مجارستان وصلت کرد .
فرمانروایی او دیری به درازا نینجامید و روزگار پادشاهیش دوران درگیری و نزاع نجیب زادگان با یکدیگر بود . وی در ۱۳۱۶ در هنگام بازی ژودوپوم درگذشت .
« جانشینی لوئی دهم » زمانی که لوئی از دنیا رفت همسرش باردار بود و اگر فرزند او پسر می بود جانشین پدر می شد .
از طرف دیگر بزرگان و سران کشور در انتخاب فلیپ پنجم برادر شاه پیشین و دختر بزرگش مانده بودند چرا که تاج و تخت به فرزندان دختر نمی رسید .
سرانجام بزرگان پنجم ماه منتظر به دنیا آمدن فرزند شاه مرده نشستند تا اینکه فرزند وی پسر شد و میراث بر پادشاهی فرانسه . نام او را ژان یکم گذاشتند اما تنها پنج روز زنده ماند و در نهایت پادشاهی نصیب عمویش فلیپ شد .
تارنمای تاریخ پارسی تنها یک وبسایت تاریخی ،ادبی و فرهنگی می باشد، و هیچگونه مقصود سیاسی را دنبال نمی کند! تمام مطالب منتشر شده این سایت بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد… در صورتی مشاهده هرگونه محتوا خلاف قوانین، آن را از طریق ایمیل زیر به ما گزارش کنید تا محتوا مسدود شود!
روابط عمومی: parshistory.com@gmail.com
تمامی حقوق این تارنما (محتوا و عکس و پوسته) متعلق به "تاریخ پارسی" می باشد و استفاده از آنان در سایت های دیگر تنها با ذکر نام تاریخ پارسی و لینک آن مجاز است.