گوهرخان سلطان ، متولد ۱۶۰۵ در استانبول ، وی در ۱۶۶۰ در سن ۵۵ سالگی در استانبول درگذشت ، سپس او را در آرامگاه پدرش سلطان احمد ، در مسجد آبی به خاک سپردند . او دختر سلطان احمد یکم از همسرش کوسم سلطان ، و نیز خواهر عثمان دوم ، مراد چهارم ، ابراهیم یکم و عمه محمد چهارم بود .
گوهر خان سلطان سه بار ازدواج کرد ، بار اول با آغوز محمد پاشا ، بار دوم با ثوپال رجب پاشا و بار سوم با مصطفی پاشا ( احتمالا ) پیمان زناشویی بست .
او از خاندان عثمانی و دین و مذهبش اسلام بود .
گوهرخان در سال ۱۶۰۵ در استانبول زاده شد و احمد سلطان او را به افتخار عمه بزرگ خود گوهرخان نامید .
گوهرخان در سال ۱۶۱۲ زمانی که فقط چهار و یا پنج سال داشت به دستور پدرش با دریاسالار داماد آغوز قره محمد پاشا پیمان زناشویی بست . در همین زمان خواهر دیگرش عایشه سلطان به عقد وزیراعظم ناسوح پاشا درآمد . بعدا در سال ۱۶۱۴ پاشا وزیراعظم شد و تا سال ۱۶۱۶ در این سمت باقی ماند . در دوران حکومت و سلطنت عثمان دوم محمد پاشا دوباره وزیراعظم شد اما دوباره برکنار و خلع شد و در سال ۱۶۲۱ برای مبارزه و نبرد با لهستان راهی شد اما در طول راه از دنیا رفت و گوهرخان بیوه شد .
در سال ابتدائی و آغازین سلطنت مراد چهارم به دلیل شورشهای متوالی در قلمرو عثمانی شاهزاده خانمها ازدواجهای سیاسی متعددی انجام دادند ، گوهرخان در سال ۱۶۲۴ با دستور والده کوسم سلطان به عقد توپال رجب پاشا درامد ، رجب پاشا در سال ۱۶۳۲ بعد از اعدام حافظ پاشا وزیراعظم شد اما به علت همدست بودن در شورش و قتل حافظ پاشا مدتی بعد اعدام شد . گوهرخان از ازدواج دوم خود یک دختر داشت ، صفیه خانم سلطان که در سال ۱۶۴۴ با اباضه سیاووش پاشا وصلت کرد . سرنوشت وی پس از مرگ توپال رجب پاشا معلوم نیست اما طبق گفته محمد ثریا تاریخ نویس عثمانی وی با کانبورزاده مصطفی پاشا ازدواج کرده است .
تارنمای تاریخ پارسی تنها یک وبسایت تاریخی ،ادبی و فرهنگی می باشد، و هیچگونه مقصود سیاسی را دنبال نمی کند! تمام مطالب منتشر شده این سایت بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد… در صورتی مشاهده هرگونه محتوا خلاف قوانین، آن را از طریق ایمیل زیر به ما گزارش کنید تا محتوا مسدود شود!
روابط عمومی: parshistory.com@gmail.com
تمامی حقوق این تارنما (محتوا و عکس و پوسته) متعلق به "تاریخ پارسی" می باشد و استفاده از آنان در سایت های دیگر تنها با ذکر نام تاریخ پارسی و لینک آن مجاز است.