گوهر سلطان بیگم ، شاهدخت صفوی دختر شاه تهماسب یکم دومین پادشاه سلسله صفوی از سلطانم بیگم و نیز خواهر اسماعیل دوم و محمد خدابنده بود. او از خاندان صفوی و دارای دین و مذهب اسلام ، شیعه بود . گوهر بیگم در سال ۱۵۴۰ میلادی در قزوین چشم بر جهان گشود و تنها دختر شاه تهماسب از سلطانم بیگم بود . گوهر در سال ۹۳۳ ( ۱۵۵۵ . م ) با سلطان ابراهیم میرزا پسر عمویش ، پسر بهرام میرزا و زینب سلطان خانم پیمان زناشویی بست . آن ها صاحب یک دختر به نام گوهرشاد بیگم شدند که با امیر نصیرالدین حسین وصلت کرد . پس از مرگ شاه تهماسب یکم و در طول نزاع و درگیری های جانشینی شاه ، گوهر سلطان از برادرش اسماعیل میرزا حمایت و پشتیبانی کرد اما هنگامی که اسماعیل دوم بر تخت سلطنت نشست فرمان قتل تمامی شاهزادگان صفوی از جمله ابراهیم میرزا همسر گوهر بیگم را صادر کرد .
« مرگ گوهر سلطان بیگم » گوهر بیگم سه ماه بعد از اعدام همسرش به علت بیماری از اندوه بسیار و یا خودکشی درگذشت ، وی را پس از مرگ در حرم امام رضا در مشهد به خاک سپردند .
تارنمای تاریخ پارسی تنها یک وبسایت تاریخی ،ادبی و فرهنگی می باشد، و هیچگونه مقصود سیاسی را دنبال نمی کند! تمام مطالب منتشر شده این سایت بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد… در صورتی مشاهده هرگونه محتوا خلاف قوانین، آن را از طریق ایمیل زیر به ما گزارش کنید تا محتوا مسدود شود!
روابط عمومی: parshistory.com@gmail.com
تمامی حقوق این تارنما (محتوا و عکس و پوسته) متعلق به "تاریخ پارسی" می باشد و استفاده از آنان در سایت های دیگر تنها با ذکر نام تاریخ پارسی و لینک آن مجاز است.