شهریار سوم باوندی

0 44

زندگی نامه شهریار سوم باوندی

شهریار سوم ،اسپهبد شهریار سوم، شانزدهمین فرمانروای سلسله باوندیان از سال 986 تا 987 و برای مدت کوتاهی در سال 998 پس از وقفه ای کوتاه در دوران سلطنتش بود. او برادرزاده و جانشین شروین سوم بود.

شهریار سوم پسر یکی از شاهزادگان باوندی به نام دارا بود. در سال ۹۸۶ میلادی پس از مرگ فرمانروای باوندی رستم دوم، پسرش مرزبان بر تخت سلطنت باوندیان نشست.

شهریار سوم و پایان سلسله باوندیان

در مورد سلطنت شاهان باوندی پس از مرگ رستم دوم ابهامات متعددی وجود داشته است. در سال 986 دیگر از مرزبان به عنوان فرمانروای سلسله باوند یاد نمی شود و در عوض از شروین سوم به عنوان حاکم سلسله یاد می شود.

بعدها از شهریار سوم به عنوان فرمانروای سلسله باوند در سال بعد یاد شده است.

سپس بار دیگر در منابع به مرزبان اشاره شده است که شهریار سوم را خلع کرد و خود را به عنوان حاکم سلسله باوند بازگرداند.

در سال ۹۹۸ شهریار سوم با کمک زیاریان به طبرستان بازگشت و شهریارکوه را از مرزبان تصرف کرد. اما مرزبان با کمک آل بویه توانست به سرعت او را از شهر دفع کند.

نقشه باوندیان در زمان اسپهبد شهریار سوم
نقشه باوندیان در زمان اسپهبد شهریار سوم

شهریار سوم به زودی یک ضد حمله دیگر انجام داد و مرزبان را شکست داد. شهریار سوم سپس بر تخت سلطنت باوندیان نشست و از حکومت زیاریان اعلام استقلال کرد. مرزبان از این فرصت استفاده کرد و دست نشانده زیاریان شد و تاج و تخت خود را به دست آورد. شهریار سوم سپس به ری گریخت و در سال 1000 در آنجا درگذشت.

شهریار سوم و حکیم ابوالقاسم فردوسی

ابوالقاسم فردوسی، شاعر و بزرگ مرد مشهور ایرانی، بعد از آن که شاهنامه را به سلطان محمود غزنوی ارائه کرد و روی خوشی ندید.

سپس فردوسی نزد اسپهبد شهریار سوم آمده و کتاب ارزشمند شاهنامه را پیشکش او کرد ولی اسپهبد شهریار سوم از بیم سلطان غزنوی شاهنامه را با وجود میلش، نپذیرفت.

اسپهبد شهریار سوم از فردوسی محترمانه تقاضا کرد هجونامه‌ای که بر ضد سلطان محمود غزنوی نوشته را به مبلغ صد هزار درهم به او دهد تا آن را از کتاب حذف کند که فردوسی پذیرفت.

0 0 رای ها
رأی دهی به این نوشته
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
اندیشه خود را به یادگار بگذارید!x