ده فرمانده بزرگ تاریخ جهان

93 13,233

در طول تاریخ مردان زیادی با علم و بینش نظامی خود به پیشرفت های قابل توجه ای رسیده اند ولی تنها برخی از آنها لایق این هستند که به آنان صفت برترین فرمانده نظامی را بدهیم.
در این پست ما ده فرمانده بزرگ تاریخ جهان را به شما معرفی می کنیم. این لیست بر اساس موفقیت های این فرماندهان در جنگ هایشان رتبه بندی شده است

  • رتبه دهم: جورجی ژوکوف
    تاریخ: 1896 – 1974 میلادی
    کشور: روسیه

 

جورجی ژوکوف

جورجی ژوکوف فرمانده ارتش سرخ بود که در جریان جنگ جهانی دوم باعث پیروزی اتحاد جماهیر شوروی، پیشروی در بیشتر قسمت های اروپای شرقی و همچنین محاصره برلین شد. او یکی از بزرگترین قهرمانان روسیه و همچنین شوروی سابق است. پس از سقوط آلمان او فرمانده منطقۀ اشغالی شوروی در آلمان بود.

 

  • رتبه نهم: آتیلا هون
    تاریخ: 405 تا 453 میلادی
    کشور: آسیای مرکزی
     

آتیلا هون

آتیلا فرمانده قبایل هون بود که برای مدتی مناطق آسیای مرکزی تا آلمان امروزی را زیر سلطه خود کشیده شده بود. او یکی از خونخوارترین دشمنان امپراتوری روم شرقی و غربی بود. آتیلا به خاطر ستمگری مشهور بود. او دو بار به بالکان و گُل (فرانسه امروزی) لشکر کشی کرد.

آتیلا حتی به ایران نیز حمله کرد ولی در این جنگ ارتش ایران پیروز شد و آتیلا فکر جنگ با ایران را برای همیشه کنار گذاشت و طی حملاتی که به اروپا کرد به پیروزی های درخشانی دست یافت و پس از این پیروزی ها بود که تصمیم حمله به اروپا و امپراتوری روم را گرفت.

 

  • رتبه هشتم: ویلیام فاتح
    تاریخ:  1027 یا 1028 –  1087 میلادی
    کشور: انگلستان
    ویلیام فاتح

ویلیام فاتح فرمانده لشکر نرماندی را برعهده داشت. او توانست انگلستان را فتح کند. این آخرین باری بود که انگلستان توسط یک ارتش بیگانه فتح شد. ارتش او در جنگ هیستینگز ارتش انگلستان را شکست داد و تا شهر لندن پیشروی کرد. ویلیام پس از این پیروزی تمامی انگلستان را به زیر سلطه خود در آورد.
او در فرهنگ سنتی انگلو ساکسون انگلستان تغییرات بسیاری ایجاد کرد و فرهنگ جدید انگلو نورمن را به وجود آورد.

 

 

  • رتبه هفتم: آدولف هیتلر
    تاریخ: 1889 – 1945 میلادی
    کشور: آلمان

آدولف هیتلر

هیتلر فرمانده آلمان نازی و همچنین ارتش متفقین را در آسیا و همچنین در اروپا و آفریقا بر عهده داشت. او در جنگ جهانی دوم بر ارتش قدرتمند فرانسه پیروز شد و در عین حال بر ارتش های قدرتمند آمریکا، انگلستان و روسیه را نیز به عقب راند. هیتلر با تکیه بر تاکتیک های حملۀ نظامی به پیروزی های بسیاری دست یافت و اگر اشتباه او در جنگ با روسیه در استالین گراد نبود و ارتش او در زمستان سرد روسیه گرفتار نمی شدند شاید او بزرگترین فرمانده نظامی دنیا میشد. همین باعث شد تا هیتلر در جنگ با دشمنانش شکست بخورد و دست به خود کشی بزند.

 

 

  • رتبه ششم: چنگیز خان
    تاریخ:  1162 – 1227 میلادی
    کشور: مغولستان

چنگیز خان
چنگیز خان موسس امپراتوری مغول، بزرگترین امپراتوری به هم پیوسته در جهان بود. امپراتوری مغول بخش وسیعی از آسیای مرکزی و ایران را اشغال کرد. او این کار را از طریق متحد کردن قبایل چادر نشین مغول و پیمان بستن در شمال شرقی آسیا انجام داد. چنگیز خان به تدریج سراسر چین را به تصرف در آورد، امپراتوری مغول حتی تا بخش هایی از اروپای شرقی ، خاورمیانه و … پیش رفت.
او این پیشرفت ها را مدیون هوش بالای نظامی اش و همچنین تاکتیک های نظامی فوق العاده اش بود. امپراتوری مغول حدود 22% از خاک کره زمین (12.74 میلیون مایل) را زیر سلطه خویش داشت که تمامی این سرزمین ها توسط خود چنگیز به تصرف در آمده بود.

 

 

  • رتبه پنجم: هانیبال بارکا
    تاریخ:  247 – 183 پیش از میلاد مسیح
    کشور: کارتاژ

هانیپال بارکا

هانیپال از طریق کوه های آلپ (سوئیس امروزی) به امپراتوری قدرتمند روم غربی حمله کرد و ارتش مجهز و پیشرفته روم را در چندین جنگ بزرگ شکست داد. هانیبال شخصا در هیچ جنگی شکست نخورد و پس از پیروزی بر رومی ها به مدت ده سال ارتش خود را در ایتالیا مستقر کرد.
هانیپال را به عنوان یکی از بزرگترین متخصصین تدابیر جنگی در طول تاریخ می شناسند به طوری که برخی از دشمنانش مانند رومی ها از تدابیر و روش های او در جنگ هایشان استفاده میکردند.

 

 

  • رتبه چهارم: ناپلئون بناپارت
    تاریخ:  1769 – 1821 میلادی
    کشور: فرانسه

Napoleon Bonaparte

ناپلئون در جریان انقلاب فرانسه یک ژنرال بود و بعد ها کنترل کامل جمهوری فرانسه را به دست گرفت و به امپراتور فرانسه تبدیل شد. ناپلئون پادشاه ایتالیا، میانجی کنفدراسیون سوئیس و محاف کنفدراسیون راین نیز بود. زمانی که به جزیره آلبا تبعید شد اصلاحاتی نیز برای مردم آن جزیره نیز انجام داد.

 

 

  • رتبه سوم: ژولیو سزار
    تاریخ: 100 -44 پیش از میلاد مسیح
    کشور: روم

Júlio César

ژولیو سزار کنترل کامل جمهوری روم و ارتش های وابسته به آن را در دست داشت. او در جنگ های داخلی دشمنان را شکست داد و در جنگ های خارجی نیز بر علیه چندین متحد همزمان پیروز شد. او در نهایت توسط بروتوس (یکی از نزدیکانش) به قتل رسید.

 

 

  • رتبه دوم: اسکندر بزرگ
    تاریخ: 356 – 323 پیش از میلاد مسیح
    کشور: یونان

Alexander the Great

اسکندر مقدونی بیشتر جهانی که در آن زمان شناخته شده بود را پیش از سی سالگی به تصرف خود در آورد. او امپراتوری باشکوه ایران را از بین برد، و ارتشی بسیار بزرگ تر از ارتش هخامنشیان ایجاد کرد و باعث رخنه کردن فرهنگ هلنی (یونانی) در تمام سرزمین های تحت تسلط خود شد.

هرچند که بیشتر مورخان پیروزی او را در جنگ با ایرانیان، بیشتر در ضعف ایرانیان دانسته اند تا قدرت اسکندر. چرا که اسکندر بیشتر مناطق ایران را بدون جنگ و به راحتی به تصرف خود در آورد و از دروازه های و نقاط استراتژیکی بدون نگه بان عبور کرد. ولی باید این را هم در نظر گرفت که اسکندر در هیچ یک از نبردهایش شکست نخورد و همه حریفان خود را شکست داد.

 

 

  • رتبه نخست: کوروش بزرگ
    تاریخ: 600 یا 576 – 530 پیش از میلاد مسیح
    کشور: پارس

Cyrus the Great

کوروش بزرگ بنیانگذار سلسله هخامنشی در امپراتوری های ماد، لیدی، بابل بود. امپراتوری او در سه قاره گسترده شده بود. برخلاف بسیاری از سایر رهبران نظامی، به خاطر زیر ساخت های سیاسی که ایجاد کرد، امپراتوری او تا مدت دو قرن پس از مرگش استوار ماند.

کوروش در زمان ظهورش تمامی امپراتوری های شناخته شده زمان خود را به زانو در آورد و هیچ امپراتوری ای نتوانست در برابر او پایداری کند. بسیاری عقیده دارند که او در دستاورد هایش از اسکندر مقدونی هم موفق تر بوده است.

3.1 7 رای ها
رأی دهی به این نوشته
اشتراک در
اطلاع از
guest
93 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
1
0
اندیشه خود را به یادگار بگذارید!x