10 راز عجیب و حل نشده دوره باستان

3 2,692

اگرچه تا به امروز آثار زیادی از دوران باستان باقی مانده است و مورخان اطلاعات زیادی درباره تمدن ها و مردم دنیای باستان به دست آورده اند، اما در میان این کشفیات عجیبی وجود دارد که دانشمندان با وجود تلاش و تحقیق مستمر، هنوز موفق نشده اند که توضیحی درباره آنان بدهند، در این بخش از تاپ تن های تاریخ باستان به ده راز سر به مهر دنیای باستان که دانشمندان و مورخان از توضیح آن عاجزند، خواهیم پرداخت.

 

رتبه دهم:  ساکسای هوامان

ساکسای هوامان

 

سوالات زیادی درباره اندازه سنگ های در کشور پرو وجود دارد که بی جواب مانده است. در ابتدا تصور می شد این سازه دژی نظامی باشد، اما با توجه به شواهدی که کشف شد، مشخص شد که از این مکان برای برگزاری مراسم ها استفاده می شده است. این سازه فارغ از کاربردش ، معماری حیرت انگیزی دارد.
سنگ های این بنا به قدری کامل در کنار هم جفت شده اند که بدون استفاده از ساروج محکم باقی مانده اند و جا به جایی این سنگ ها که بیش از 100 هزار کیلو گرم وزن دارند، خود کار بزرگی محسوب می شود.

 


 

رتبه نهم:  مجسمه های دوگو

مجسمه های دوگو

 

ساخت مجسمه های دوگو به دوره جومون در ژاپن باز می گردد و این مجسمه ها ترکیبی از انسان و حیوان هستند. باستان شناسان 18 هزار مورد از این مجسمه ها را کشف کرده اند که قدمتی 2 هزار تا 10 هزار ساله دارند. اما آنان اطلاعی از کاربرد این مجسمه ها ندارند.

برخی معتقد هستند این مجسمه ها کاربرد روزمره داشتند و به عنوان اسباب بازی استفاده می شدند و در حالی که برخی دیگر اعتقاد دارند مجسمه های دوگو نماد حاصلخیزی بوده است.

 


 

رتبه هشتم: سیستم نوشتاری لاینر آ

سیستم نوشتاری لاینر آ

 

در میان اشیای باستانی شهر مین، دو نظام نوشتاری مجزا اما مشابه کشف شده است که “لاینر آ” و “لاینر بی” نام گذاری شده است اما مورخان هنوز چیزی درباره این خط عجیب که در میانه سال 1450 و 1850 پیش از میلاد از آن استفاده می شد نمی دانند.

 


 

رتبه هفتم: تونیس هراکلیون

تونیس هراکلیون

 

در حدود 2700 سال پیش شهر بندی تونیس هراکلیون در مصر یکی از راههای دسترسی به دریای مدیترانه محسوب می شد. اما هزاران سال پیش این شهر، جایی در زمان و تاریخ گم شد!

در اوایل دهه 2000 میلادی گروهی از غواصان تصادفا به تعدادی دست ساخته باستانی برخوردند و در نهایت آن ها تمام شهر را پیدا کردند که در اعماق آب های ساحل مصر مدفون شده بود.
آنان معتقدند که در اوایل قرن یکم پیش از میلاد، ترکیبی از وقایع سونامی، زلزله و بالا آمدن سطح دریا، منجر شد که این شهر برای چندین قرن به زیر آب برود.

 


 

رتبه ششم: شمدانی پاراکاس

شمدانی پاراکاس

 

این شمدانی بر روی یکی از تپه های کشور پرو ایجاد شده است و اگر چه شبیه به خطوط نازکا است اما راز اسرار آمیز خودش را دارد. قدمت این اثر به 200 پیش از میلاد مسیح باز می گردد. هیچ کس به صراحت نمی تواند بگوید که این سازه چه جیز و یا برای چه چیز یا چه کسی ساخته شده است. هرچند که این سازه شمدانی نام گرفته است ولی در واقع شمدانی نیست.
این خطوط برای تکریم ویراکوچا، خدای آفرینش قوم اینکا ایجاد شدند، در حالی که برخی دیگر اعتقاد دارند این طراحی از گیاه توهم زای جیمسون وید است که به دست کسانی که آن را مصرف میکردند، ایجاد شده است.

 


 

رتبه پنجم:  خطوط نازکا

خطوط نازکا

 

در میانه قرون اول تا هفتم پیش از میلاد، مردم قوم نازکا در کشور پرو سطح سنگی زمین را که به رنگ خاک رس بود را کَندند تا جایی که لایه زیرین آن که رنگ روشن تری داشت، پدیدار شد. نتیجه کار تصاویری عظیم به شکل حیوانات و گیاهان و انسان ها و اشکال هندسی بود که از درون هواپیما ها به راحتی می توان این تصاویر عظیم را به خوبی مشاهده کرد.

تئوری هایی وجود دارد که بیان می کند این خطوط برای علامت دادن به بیگانگان و موجودات فضایی ایجاد شدند اما محققان موفق نشدند در موذد تئوری خای واقع بینانه تر هم به توافق نظر برسند.

 


 

رتبه چهارم:  دوازده ضلعی های رومی

دوازده ضلعی های رومی

 

این اشیای اسرار آمیز، که نامشان را از شکل عجیب غریبشان گرفته اند. شکل عجیب آنان مسئله ای است که دانشمندان هنوز به توافق نظر رسیده اند و کاربرد آنان هنوز مورد بحث آنان است. اشیای مورد نظر که قدمت آنان به میانه قرون اول تا سوم پیش از میلاد مسیح باز می گردد اغلب از جنس سنگ و یا برنز ساخته شده اند و در مرکز آنها یک حفره وجود دارد.

برخی معتقد اند که این دوازده ضلعی ها با نشان های زودیاک مرتبط هستند، در حالی که تئوری های دیگری وجود دارد که بیان می کنند این اشیا اسلحه، اسباب بازی یا نماد هایی مذهبی بودند.

 


 

رتبه سوم:  دشت کوزه ها

دشت کوزه ها در لائوس

 

دشت کوزه ها منطقه ای است در یکی از کوهستان های کشور لائوس. ارفاع این کوزه های عظیم به سه متر می رسد. این کوزه ها قدمت 2500 ساله دارند ولی هیچ کسی از کاربرد این کوزه ها اطلاعی ندارد.

مردم محلی آن منطقه می گویند این کوزهها حاوی شراب برای گرامیداشت موجودات غول پیکر افسانه ای بودند تا به آنان برای دفاع در برابر دشمنانشان کمک کنند.

 


 

رتبه دوم: کتاب خطی ووینیک

کتاب خطی ووینیک

 

کتاب خطی ووینیک در 600 سال پیش در اروپای مرکزی به تحریر درآمد ولی دانشمندان و مورخان هنوز نمی دانند در این کتاب از چه چیزی سخن گفته شده است و این کتاب درباره چه چیز یا چه کسی است! و اصلا نمی دانند این خط چه خطی می باشد چرا که این کتاب تنها اثر از این خط می باشد.

مورخان هر ساله ترجمه های جدید برای آن مطرح می کنند. اما هیچ یک از این تلاش ها موفقیت آمیز نبوده است.
دانشمندان با استفاده از هوش مصنوعی به این نتیجه رسیده اند که واژه های این کتاب به زبان عبری اما به صورت رمزی هستند اما تنها 80 در صد از واژه های کتاب با زبان عبری مطابقت داده شد و جملات به دست آمده نیز نا مفهوم بودند.

 


 

رتبه نخست: دستگاه آنتیکیترا

دستگاه آنتیکیترا

 

دستگاه آنتیکیترا که قدمت دو هزار ساله دارد در لاشه یک کشتی باستانی یونانی پیدا شد. از این دستگاه که به عنوان نخستین کامپیوتر تاریخ یاد می کنند، برای دنبال کردن موقعیت خورشید، ماه و پنج سیاره در آسمان و همچنین به منظور ایجاد تقویم و تعینن زمان کسوف و خسوف استفاده می شد.

این دستگاه از هر وسیله دیگری که طی هزار سال بعدی از زمان خودش ساخته شد، پیچیده تر است و به همین دلیل تئوری هایی وجود دارد که بیان میکند که این دستگاه ساخته بیگانگان و موجودان فضایی است.

 

خوانندگان و کاربران گرامی می توانند نظرات و افکار خود را از طریق نظرات در زیر صفحه و همچنین در انجمن های تاریخ پارسی به اشتراک بگذارند.

5 1 رای
رأی دهی به این نوشته
اشتراک در
اطلاع از
guest
3 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
اندیشه خود را به یادگار بگذارید!x