عجیب ترین وطولانی ترین جنگ های تاریخ بشریت کدامند؟؟

4 3,344

پس از پیدایش تمدن های مختلف، انسان ها همواره تا به امروز در جنگ بوده اند. بیشتر این جنگ ها بین تمدن های گوناگون به دلایلی مختلف به عنوان طولانی ترین جنگ های تاریخ بشریت انتخاب شده و یا برخی جنگ ها به عنوان عجیب ترین جنگ های تاریخ و یا وحشتناک ترین جنگ های تاریخ انتخاب شده اند. در این بخش از تاریخ پارسی، به 5 جنگ از طولانی ترین جنگ های تاریخ بشریت اشاره خواهیم کرد که بین دو کشور یا امپراتوری یا متحدانش به طور مداوم و یا به طور مقطعی با یکدیگر درگرفته است.


رتبه پنجم: نبردهای بیزانس با سلجوقیان

طرفین درگیر: امپراتوری بیزانس (روم شرقی) و سلجوقیان
نتیجه جنگ: پیروزی سلجوقیان
تاریخ جنگ: شروع از 1040 تا 1308 میلادی
مدت جنگ: 260 سال

نبردهای بیزانس با سلجوقیان

جنگ های امپراتوری بیزانس (روم شرقی) نبردهایی می باشد که حدود 260 سال به طول انجامید که در نتیجه آن سلجوقیان با شکست دادن رومیان قدرت بسیار بالایی در نواحی آسیای صغیر (ترکیه امروزی) یافتند.

بزرگترین جنگ بین سلجوقیان و بیزانسی ها جنگ ملازگرد است که رومیان پس از گذشت چیزی حدود 4 قرن، پس از ساسانیان، شکست بسیار سهمگینی از شرق خوردند.


رتبه چهارم: جنگ اروکانی

طرفین درگیر: امپراتوری اسپانیا و بومیان آمریکای جنوبی
نتیجه جنگ: پیروزی اسپانیایی ها سپس استقلال مردم آمریکای جنوبی
تاریخ جنگ: شروع از 1536 تا 1818 میلادی
مدت جنگ: 282 سال

جنگ اروکانی

جنگ اروکانی، جنگی که که از ۱۵۳۶ تا ۱۸۱۸ میلادی و به مدت ۲۸۲ سال به طور مداومبه طول انجامید. اسپانیایی‌ها که یک امپراتوری بزرگ تشکیل داده بودند با نیروی دریای فوق العاده قدرتمند خود و با تلاش برای فرمانروایی و تسلط کامل بر آمریکای جنوبی، چندین بار اقدام به حمله به آمریکای جنوبی و بومیان آن قاره کردند.
داستان شروع جنگ ازین قرار است که در سال ۱۵۳۶ میلادی، یعنی زمانی که ناوگان قدرتمند اسپانیایی ‌ها در حال یافتن تنگه ا‌ی استراتژیک به نام ماژلان بودند، مردم ماپوچه مردم بومی آن منطقه مانع از ادامه‌ کار آن ‌ها شده و به ارتش کوچک آنان حمله کردند. اسپانیایی ها تعدادشان بسیار کمتر بود ولی به دلیل این که سلاح‌ های فوق پیشرفته ‌تری نسبت به آنان داشتند، بیشتر مردم ماپوچه را کشتند و کسانی که زنده مانده بودند را نیز مجبور به عقب‌نشینی کردند.
این نبردها تا سال‌های بسیار طولانی ادامه یافت و مردم ماپوچه توانستند با کمک مناطق سوق الجیشی طبیعی سرزمین خودشان استقلال خود را حفظ کنند.


رتبه سوم: جنگ های هلند و سیلی

طرفین درگیر: امپراتوری هلند و مجمع‌الجزایر سیلی
نتیجه جنگ: صلح
تاریخ جنگ: شروع از 1651 تا 1986 میلادی
مدت جنگ: 335 سال

جنگ های هلند و سیلی

یکی از طولانی ‌ترین و عجیب‌ ترین جنگ های جهان، «جنگ سیصد و سی و پنج ساله» است که بدون جنگ و خونریزی به انجام شد. این جنگ ماه مارس سال ۱۶۵۱ میلادی آغاز شد که در واقع می توان آن را جنگ داخلی انگلستان نامید. هلندی‌ ها که از دیرباز متحد انگلیسی‌ها بودند، تصمیم به طرفداری پارلمان گرفتند. هواداران شاهزاده چارلز اول که هلندی‌ ها با او روابط گرمی داشتند، این موضوع را به عنوان خیانت پنداشته و در عوض، با عصبانیت فرمان حمله به کشتی های هلندی ‌را داد. 

هلندی ‌ها که خسارت و زیان‌های فراوانی دیده بودند، تصمیم گرفتند با فرستادن ناوگان خود، درس مهمی به آنان دهند. ترامپ، فرمانروای هلندی این حق را داشت تا در صورت عدم پرداخت خراج و مالیات از سوی هواداران، بر ضد آنان اعلان جنگ کند. طبق نوشته های موجود، هواداران  شاهزاده از پرداخت خراج سر باز زدند که موجب شد ترامپ به آنان اعلان جنگ بدهد. البته، با وجود کم شدن  نیروهای هواداران شاهزاده و نیز احتمال بسیار پایین گرفتن پول از آنان، ترامپ از تصمیم خود به طور موقت منصرف شده و هیچ جنگی رخ نداد.

دیری نپایید که هواداران شاهزاده خود را تسلیم پارلمانی‌ ها کرده و هلندی‌ ها  نیز موضوع جنگ را فراموش کردند. پس از گذشت حدود 300 سال ازین موضوع، یک مورخ محلی به اسم «روی دانکن»، به طور اتفاقی نوشته‌ ای تاریخی درباره جنگ مجمع ‌الجزایر سیلی یافت و سفیران هلند را به بریتانیا فراخواند تا در مورد آتش ‌بسی موقت، مذاکره کنند. قرارداد صلحی در تاریخ 17 آوریل 1986 میلادی امضا شد که به مفاد آن، «جنگ صوری» بین هلند و مجمع‌الجزایر سیلی پس از بیش از 3 قرن پایان یافت.


رتبه دوم: جنگ های ایران و روم

طرفین درگیر: امپراتوری ایران و امپراتوری روم
نتیجه جنگ: بدون نتیجه قطعی
تاریخ جنگ: شروع از 92 پیش از میلاد تا 629 میلادی
مدت جنگ: 721 سال

جنگ های ایران و روم

دو امپراتوری ایران (دو سلسله اشکانی و ساسانی) و روم ، دو دشمن قدیمی و قدرتمند بودند که 721 سال با یکدیگر جنگیدند ولی بر خلاف تصور همه که می پنداشتند که این دو امپراتوری بزرگ تاریخ سرانجام یکی به دست دیگری نابود خواهد شد، این دو امپراتوری هرگز بر یکدیگر چیره نشدند و ایرانیان به دست اعراب و امپراتوری روم به دست ترکان سقوط کردند.

اولین جنگ رومیان با ایرانیان در زمان اشکانیان بود که با پیروزی اشکانیان پایان یافت که در سال 92 پیش از میلاد مسیح اتفاق افتاد. واپسین جنگ ایرانیان با رومیان نیز در سال 629 میلادی و در زمان خسرو پرویز بود  که سپاهیان رازاتس در برابر هراکلیوس امپراتور روم برای آخرین بار پس از 7 قرن در برابر یکدیگر جنگیدند، که بدون نتیجه قطعی و با پیروزی نسبی رومیان پایان یافت و این آخرین باری بود که دو ارتش نامدار و قدرتمند ایران و روم در برابر یکدیگر صف آرایی کردند.


رتبه یکم: جنگ رکونکیستا


طرفین درگیر:
1. سلسله امویان،امارت قرطبه، خلافت قرطبه و سایر
2. پادشاهی آستوریاس،پادشاهی لئون، پادشاهی کاستیل، پادشاهی ناوار، پادشاهی آراگون، پادشاهی پرتغال و …
نتیجه جنگ: پیروزی متحدان اروپایی
تاریخ جنگ: شروع از 711 میلادی تا 1492 میلادی
مدت جنگ: 781 سال

جنگ‌های مذهبی ایبری یا رکونکیستا (رکونکیستا در اسپانیایی به معنی باز پس گیری است) که به بازپس ‌گیری اندلس نیز شهرت دارد و در مجمع الجزایر ایبر (که کشور اسپانیا و پرتغال امروزی رادر بر میگیرد) به مدت 781 سال (از 711 تا 1492 میلادی) به طول انجامید.

پس از گذشت حدود 100 سال پس فتح ایران توسط اعراب که منجبر به فروپاشی ساسانیان شد و از طرفی باعث از دست رفتن بیشتر متصرفات رومیان شد، اعراب مسلمان که سلسله اموی را تشکیل داده بودند پس از فتح ایران به شمال آفریقا و سپس جنوب اروپا راه یافتند و بیشتر اسپانیا را نیز فتح کردند. پس از مدتی اروپاییان به خصوص اسپانیایی ها به خود آمده و تصمیم به باز پس گیری مناطق از دست رفته و بیرون راندن مسلمانان از اسپانیا شدند.

پس از آغاز واقعی جنگ رکونکیستا در سال 718 میلادی در نبرد کواندونگا هنگامی یک شاه مسیحی مسلمانان را در آلکاما شکست بسیار سختی داد. در طول چند صد سال آینده، یک سری جنگ های بزرگ بین مسیحیان و مسلمانان به وقوع پیوست که با پیروی و شکست طرفین متخاصم همراه بود.

با گذشت چندین سال از این جنگ ‌های مذهبی ایبری، کلیسای کاتولیکی اروپا آن را “نبرد مقدس” نامید و با اعلام این فراخوان، بزرگان این جنگ ها را مشابه با جنگ‌ های صلیبی خواندند و حتی چند مقام بالارتبه از کلیسا شخصا در آن جنگ ها شرکت کرده و در خط مقدم جنگیدند.

در سال 1469 یک ازدواج تاریخی و مهم بین شاه فردیناند از سرزمین آراگون و پرنسس ایزابلا اول از سرزمین کاستیل صورت گرفت و با اتحاد این دو سرزمین نیروهای متحد فردیناند و ایزابلا در نهایت در مقابل مسلمانان ایستادند و موفق به شکست و بیرون راندن مسلمانان از ایبری شدند. سپس آنها در سال 1492 میلادی موفق شدند که باقیمانده مسلمانان را در هم شکسته و شهر مهم و استراتژیکی گرانادا را باز پس بگیرند و به سلطه مسلمانان در اروپا و اسپانیا پایان دهند.

سرچشمه:
تاریخ پارسی

4.5 2 رای ها
رأی دهی به این نوشته
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
اندیشه خود را به یادگار بگذارید!x