15 پادشاه ایران باستان با طولانی ترین دوران پادشاهی

45 22,016

در سرزمین کهن ایران شاهان بسیاری بر تخت نشسته اند که هر کدام از ایشان به مدت مشخصی بر ایران پادشاهی کرده اند که ما در بخش از سایت تاریخ پارسی قصد معرفی طولانی ترین دوران سلطنت پادشاهان تاریخ ایران باستان را داریم. ما در اینجا . در این بخش از سایت تاریخ پارسی به 15 مورد از طولانی ترین دوران سلطنت تاریخ ایران باستان را در ادامه برایتان با جزییتان خواهیم گفت.


رتبه پانزدهم: کوروش بزرگ

خاندان: هخامنشیان
اقدامات: تاسیس امپراتوری ایران
مدت پادشاهی: 30 سال
چگونگی مرگ: کشته شدن در جنگ

بزرگترین شاه ایران و جهان و موسس نخستین و بزرگترین امپراتوری تاریخ است که طول سلطنت وی با توجه به اقدامات بزرگ او بسیار ناچیز است. کوروش 30 سال پادشاهی کرد. ( ۵۵۹ تا ۵۲۹ پیش از میلاد)


رتبه چهاردهم: مهرداد دوم


خاندان: اشکانیان
اقدامات: آزاد سازی بابل از تازیان، شکست دادن سکا ها، نابود کردن یونانیان شرق ایران
مدت پادشاهی: 33 سال
چگونگی مرگ: نا معلوم

مهرداد دوم اشک نهم یکی از شاهان برجسته اشکانی است که پس از سالیان دراز خود را مانند شاهنشاهان هخامنشی و برای نخستین بار شاهنشاه نامید. او از ۱۲۴ تا ۸۷ پیش از میلاد پادشاهی کرد.


رتبه سیزدهم: ایشتوویگو یا آژی دهاک

خاندان: ماد
اقدامات: جنگ با کوروش بزرگ
مدت پادشاهی: 35 سال
چگونگی مرگ: مرگ طبیعی یا نا معلوم

ایشتوویگو یا همان آژی دهاک، پدر بزرگ کوروش بزرگ است که به عنوان واپسین شاه از شاهنشاهی ماد ( سلسله ماد، آغاز فرمانروایی ایرانیان ) به حساب می آید که از سال ۵۸۵ تا ۵۵۰ پیش از میلادپادشاهی کرد. سرانجام او در جنگ با نوه دختری خود یعنی کوروش شکست خورد و از پادشاهی عزل شد.


رتبه دوازدهم: فرهاد چهارم

خاندان: اشکانیان
اقدامات: شکست دادن روم
مدت پادشاهی: 35 سال
چگونگی مرگ: مسموم شدن به دست همسر

فرهاد چهارم اشک چهاردهم می باشد که که پس از کناره گیری ارد دوم از پادشاهی، او بر تخت نشست. از اقدامات دوران او، شکست دادن مارک آنتوان سردار بزرگ رومی است. او سرانجا به دست همسرش مسموم شده و درگذشت. دوران پادشاهی وی ۳۷–۲ پیش از میلاد مسیح است.


رتبه یازدهم: داریوش بزرگ

خاندان: هخامنشیان
اقدامات: تصرف دوباره امپراتوری ایران، اوج قدرت هخامنشیان، جنگ با یونان
مدت پادشاهی: 36 سال
چگونگی مرگ: مرگ طبیعی

داریوش بزرگ بزرگترین شاه هخامنشی بود که 36 سال پادشاهی پر بار برای ایرانیان داشت که اقدامات وی در آن زمان در نوع خود بی نظیر بود. او چهارمین شاه هخامنشی و داماد کوروش بزرگ است. او از سال ۵۲۲–۴۸۶ پیش از میلاد پادشاه و شاهنشاه ایران بوده است.


رتبه دهم: خسرو پرویز

خاندان: امپراتوری ساسانی
اقدامات: جنگ با روم، ضعف ساسانیان
مدت پادشاهی: 37 سال
چگونگی مرگ: اعدام توسط شیرویه و بزرگان کشور

خسرو پرویز واپسین پادشاه بزرگ ایران باستان است (خسرو پرویز شاه ساسانی (آغاز فروپاشی ساسانیان) ) که در زمان او ساسانیان به اوج قدرت از لحاظ وسعت قلمرو رسیدند، ولی جنگ های فرسایشی او با روم باعث ضعف ساسانیان شد. او از سال 590 628 میلادی پادشاه ایران بود.


رتبه نهم : مهرداد اول

خاندان: اشکانیان
اقدامات: پیروزی بر یونانیان، گسترش امپراتوری اشکانی
مدت پادشاهی: 39 سال
چگونگی مرگ: مرگ طبیعی

مهرداد اول اشک ششم یکی از شاهان بزرگ تاریخ ایران است که مورخان او را موسس واقعی سلسله اشکانی می دادند چرا که در زمان او اشکانیان به یک امپراتوری تبدیل شدند. ( سال ۱۷۱ – تا ۱۳۲پیش از میلاد مسیح)


رتبه هشتم: هوخشتره

خاندان: ماد
اقدامات: منقرض کردن آشور، جنگ با لیدی
مدت پادشاهی: 40 سال
چگونگی مرگ: به مرگ طبیعی یا نا معلوم

هوخشتره قدرتمند ترین شاه ماد بوده است که برجسته ترین اقدام او نابود کردن آشوریان، امپراتوری باستانی و وحشتناک سامی نژاد بود که طی آن ماد ها به یک قدرت جهانی تبدیل شدند. (625 – 585 پیش از میلاد)


رتبه هفتم: بلاش چهارم

خاندان: اشکانیان
اقدامات: پیروزی بر روم
مدت پادشاهی: 44 سال
چگونگی مرگ: نا معلوم

بلاش چهارم اشک بیست و هفتم از خاندان اشک می باشد که از سال ۱۴۷ تا ۱۹۱ میلادی شاهنشاه ایران بوده است. یکی از وقایع بزرگ زمان بلاش چهارم شکست الیوس سوریانوس سردار بزرگ روم از ارتش اشکانیان است. ساسان جد بزرگ اردشیر بابکان در زمان بلاش چهارم فرمانروای پارس بوده است.



رتبه ششم: اردشیر یکم هخامنشی

خاندان: هخامنشیان
اقدامات: صلح با یونان، ضعف هخامنشیان
مدت پادشاهی: 41 سال
چگونگی مرگ: مرگ طبیعی

اردشیر یکم هخامنشی پسر خشایارشا است (خواندن: اردشیر یکم هخامنشی و آغاز ضعف هخامنشیان) که حدود 41 سال از سال ۴۶۵ تا ۴۲۴ پیش از میلاد شاهنشاه ایران بود که در زمان او ایران با یونانیان پیمان صلح امضا کردند.


رتبه پنجم: قباد

خاندان: امپراتوری ساسانی
اقدامات: جنگ با روم، اتحاد با ترکان
مدت پادشاهی: 43 سال
چگونگی مرگ: مرگ طبیعی

قباد پادشاه ساسانی، بیستمین شهریار ساسانی، یکی از برجسته ترین شاهان ایران است که در زمان او مردی دانشمند به نام مزدک ظهور کرد که حتی قباد نیز شیفته او شد. قباد دوبار بر تخت نشست. نخست میان سال‌های ۴۸۸ تا ۴۹۶ و بار دوم ۴۹۹ تا ۵۳۱.


رتبه چهارم: اردشیر دوم هخامنشی

خاندان: هخامنشیان
اقدامات: جنگ با یونان و کادوسیان، تصرف مصر
مدت پادشاهی: 46 سال
چگونگی مرگ: مرگ طبیعی

اردشیر دو هخامنشی دهمین شاه هخامنشی است که پس از داریوش دوم بر تخت نشست. در زمان او برادر کوچکتر وی که کوروش نام داشت در تاریخ به کوروش کوچک معروف است. از دیگر اقدامات وی جنگ با یونان و کادوسیان در شمال ایران بوده است.


رتبه سوم: خسرو انوشیروان

خاندان: امپراتوری ساسانی
اقدامات: شکست ترکان و رومیان
مدت پادشاهی: 48 سال
چگونگی مرگ: مرگ طبیعی

خسرو یکم ساسانی، انوشیروان دادگر، بزرگترین شاه ساسانی، یکی از دادگر ترین شاهان تاریخ ایران است که داستان های بسیاری در این مورد وجود دارد. او 48 سال پادشاهی پر بار برای ایرانیان داشت.(531-579 میلادی)


رتبه دوم : دیاکو

خاندان: ماد
اقدامات: تشکیل دولت ماد
مدت پادشاهی: 53 سال
چگونگی مرگ: مرگ طبیعی

دیاکو، اولین شاه ایران و ماد و موسس سلسله ماد است که (از ۶۷۸ تا ۶۲۵ قبل از میلاد) نخستین حکومت ایرانی را که سلسله ماد نام داشت را بنا نهاد. او 53 سال شاه ماد ها بوده است.


رتبه نخست: شاپور دوم

خاندان: امپراتوری ساسانیان
اقدامات: شکست دادن اعراب و رومیان
مدت پادشاهی: 70 سال
چگونگی مرگ: مرگ طبیعی

شاپور دوم یگانه شاهی که پیش از به دنیا آمدن، پادشاه بوده است. شاید همین دلیل باعث شده که شاپور دوم لقب طولانی ترین دوران سلطنت تاریخ ایران را به خود اختصاص دهد. هر چند که نباید از هوش و استعداد بالای او در امور کشور و لشگر به این آسانی گذشت. شاپور دوم در کنار خسرو یکم ساسانی، انوشیروان دادگر از پادشاهانی بودند که استثنا به شمار می آیند. (از ۳۰۹ تا سال ۳۷۹ میلادی)

سرچشمه:
1. تاریخ پارسی
2. با گرد آوری اطلاعاتی از ویکی پدیا

4.1 12 رای ها
رأی دهی به این نوشته
اشتراک در
اطلاع از
guest
45 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
اندیشه خود را به یادگار بگذارید!x