4 دلیل بزرگ شکست اشکانیان از ساسانیان

5 3,123

در این بخش به 4 دلیل مهم شکست سلسله اشکانی از سلسله نوظهور و ناشناخته (در آن زمان) ساسانی میپردازیم. شکست و حذف یکباره یک دولت درجه یک جهانی تنها در عرض چند ماه به نظر بسیار مهم و جالب توجه بود که در آن زمان به وقوع پیوست که بسیار شگفت آور است.

سلسله اشکانی که رکورد طولانی ترین سلسله ایرانی تبار را در کل تاریخ ایران را به یدک می کشد چیزی در حدود 5 قرن ایران را از نفوذ دشمنان شرقی و غربی حفظ کرده و با شیوه مدرن و پر صلابت ارتشی خود ایرانیان را از یوغ یونانیان غارتگر نجات داد و کم کم بیشتر شهرهای ایران آزاد شده و به مام میهن بازگشت.

سلسله بزرگ اشکانی با داشتن ویژگی های گفته شده در یک نقطه عطف تاریخی در یک زمان بسیار مهم از تاریخ ایران به دست سلسله دیگری به نام ساسانیان به سرعت هر چه تمام تر فروپاشید.

  1. کشته شدن اردوان پنجم در نبرد هرمزگان
    شاید این دلیل مهم ترین دلیل سر کار آمدن ساسانیان است چرا کشته شدن اردوان پنجم در جنگ با اردشیر و آن هم در اولین رویارویی شاید مهم ترین دلیل فروپاشی برق آسای اشکانیان است و با کشته شدن شاه بزرگ اشکانی شاید 90% خواسته اردشیر با موفقیت به انجام رسیده بود.

  2. ایرانی بودن اردشیر بابکان و سلسله نو ظهور ساسانی:
    دومین دلیل بزرگ شکست پارت ها از ساسانیان، ایرانی بودن ساسانیان بود چرا که پس از شکست سپاه اشکانی، بزرگان و خاندان های پارتی و مردم ایران هیچگاه در صدد مخالفت با ساسانیان بر نیامدند چرا که نیک میدانستند که وضعیت کشور با سلسله ایرانی و جوان ساسانی رو به بهبود خواهد بود.

  3. وعده های اردشیر بابکان:
    قول های اردشیر در رابطه با رسمیت دین زرتشت و جمع آوری کتاب مقدس اوستا و همچنین تشکیل ارتش نیرومند و انتقام از دشمنان ایران باعث دلگرمی و پشتیبانی همه جانبه از اردشیر و سلسله جدید ساسانی شد که حتی خاندان های بزرگ پارت به دولت جدید پیوستند.

  4. فرسوده شدن ارتش و ساختار اشکانیان:
    از دیگر دلایل شکست اشکانیان از ساسانیان، فرسوده شدن سپاه قدرتمند اشکانی است که چند صد سال با امپراتوری روم جنگیده بودند و در زمان طغیان اردشیر، اشکانیان سپاه ورزیده و زبده ای که آن هم بتواند با رغیب ایرانی و در داخل خاک ایران مصاف دهد، وجود نداشت. در سراسر کشور نیز بی نظمی فراگرفته بود طوری که ایران به دو قسمت شرق و غرب تقسیم شده بود که توسط دو شاه اشکانی اداره می شد.



    خوانندگان گرامی میتوانند نظرات خود را در رابطه با نوشته بالا در زیر همین برگه در بخش دیدگاه ها بیان نمایند.


    سرچشمه: تاریخ پارسی – بردیا

4.2 6 رای ها
رأی دهی به این نوشته
اشتراک در
اطلاع از
guest
5 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
270
0
اندیشه خود را به یادگار بگذارید!x